Közös munka a pszichológussal


Bármikor adódhat egy olyan helyzet vagy állapot, amikor szükséges egy szakmailag biztos háttérrel rendelkező, megbízható és elkötelezett segítő felkeresése. A jó időzítéshez és  a megfelelő választáshoz szeretnék támpontot adni.Hogy mikor érdemes pszichológushoz fordulni, erről itt olvasható egy bejegyzésem.  

Amikor úgy döntöttünk, hogy pszichológushoz fordulunk, a bejelentkezést követően egy bemutatkozó beszélgetés  után általában 8 alkalom szükséges a fókusz, a fontos témák kijelölésére.  Néha ez elegendő arra, hogy oldódjon a nehézség és megoldás szülessen. Amennyiben együtt tudunk működni, a mélyebb, átfogóbb közös munkára ez után szerződünk. Egy-egy alkalom általában 50 perces. A szakmai titoktartás és a bizalomteljes, őszinte légkör megteremtése nélkülözhetetlen a hatékony, változást hozó folyamathoz.

Érdemes mérlegelni, hogy egyedül, párunkkal vagy egy csoportban szeretnénk elkezdeni a lélektani munkát. Mindegyik más miatt lehet építő, hasznos. A választáshoz szeretnék segítséget adni ezzel a cikkel.

A felnőtteken túl többféle korosztály is segítséget kaphat. Itt olvashat arról, hogyan segít a pszichológus gyerekeknek, kamaszoknak és gyermeket tervezőknek/váróknak. 

 Kép forrása: flickr.com  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.